Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pozvání na dnešní inauguraci nově zvoleného prezidenta Petra Pavla přijalo také mnoho tváří známých z českého šoubyznysu.

Na Pražský hrad dorazila například modelka Taťána Kuchařová, herec Martin Dejdar, herec a režisér Milan Šteindler, herečka Dana Morávková s manželem, hudebníkem Petrem Maláskem, či herec a komik Petr Čtvrtníček s dcerou Aničkou.

Nechybí ani herečka a někdejší první dáma Dagmar Havlová, herečka Eva Holubová, která z celebrit patřila k nejhlasitějším podporovatelům Petra Pavla, či herec Ladislav Frej, jehož doprovodila dcera, rovněž herečka Kristýna Frejová.

Petr Pavel ve Vladislavském sále složil prezidentský slib, ve funkci vystřídal Miloše Zemana, kterému vypršelo druhé funkční období o středeční půlnoci. Poté se s manželkou přesunuli na nádvoří Pražského hradu, kde se pozdravili s lidmi, poté Pavel k příznivcům promluvil.

Ve svém inauguračním projevu Pavel varoval před populismem, zdůraznil hodnoty jako pokora. „Musíme si udržet pokoru. To ale neznamená, že nemůžeme mít odvahu a vizi. Takovou stopu bych rád viděl u nás doma a přál bych si, aby byla vidět i ve světě,“ uvedl mimo jiné.

Reklama

Další články

Načítám