Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Leona Skleničková se do povědomí televizních diváků dostala díky pohádce Krakonošovo tajemství, kde ztvárnila hodnou a statečnou dívku Lidušku.

V pohádce sice nehrála princeznu, ale vesnickou dívku, v šatech si to ale vynahradila na slavnostním vyhlášení filmových cen Český lev, kam přišla v doprovodu režiséra filmu BANGER. Adama Sedláka.

Čtyřiadvacetileté talentované herečce to ve fialových šatech velmi slušelo a patřila k ozdobám Rudolfina.

Komu se Skleničková líbila v Krakonošově tajemství, ten se může těšit i na její další filmový počin. Nejnověji ji uvidíme v česko-slovenském snímku Nikdo mě nemá rád, kde hraje například s Hanou Vagnerovou nebo Miroslavem Hanušem. Objeví se také v novém seriálu Sex O Clock, který vysílá Voyo.

První velkou hlavní roli ale ztvárnila ve zmíněném Krakonošově tajemství. „Je to moje první pohádka. A je to poctivá a česká pohádka. Velká hlavní role opřená o historické pozadí a podpořená velkou českou legendou,“ řekla Super.cz Skleničková ještě před slavnostní vánoční premiérou. Jak jí to slušelo na Českých lvech, si prohlédněte v naší galerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám