Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Saskia Burešová (77) je nejdéle působící tváří televizní obrazovky. Do Československé televize nastoupila v roce 1967 a od té doby ji stále v televizi vídáme. A když potkáte Saskii osobně, hned si všimnete její dobré nálady a optimismu. Kde tedy paní Burešová bere tolik energie?

„Nejčastěji z přírody, ale příroda teď moc není v zimě, tak se snažím nějak z knih, když je mi ouvej, tak si otevřu knížku. To je pro mě úžasná záležitost. Já denně čtu, před spaním, protože dřív nemám čas a už mi zas dochází knížky, takže to je pro mě zdroj inspirace, dobré nálady a optimismu do života,“ svěřila se Super.cz.

Dnes již legendární hlasatelka a moderátorka se objevila na renesanční výstavě v pražském Mánesu a moc jí to slušelo. Přemýšlela dlouho, jaký outfit zvolit? „Vůbec ne, já jsem pospíchala, měla jsem nějakou práci, tak jsem si řekla, že se musím zamaskovat, šoupnu si hučku a bude to,“ smála se.

A když se řekne renesance, co si paní Saskia vybaví? „Krásu, nádhernou, starou, která snad ještě není doceněná a které si strašně vážím a jsem ráda, že vůbec byla,“ dodala v našem rozhovoru.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám