Hlavní obsah
Článek

Rodina Bruce Willise (69) dostala od života další ránu. Stav herce, kterému byla před časem diagnostikována afázie, se zhoršil a jeho nejbližší se se světem podělili o smutnou zprávu. Nová diagnóza zní frontotemporální demence a pro Bruce a jeho nejbližší neznamená dobré vyhlídky.

Bruce Willis ukončil svou kariéru loni v březnu kvůli nemoci zvané afázie, která ovlivňuje schopnost porozumění řeči a také mluvení. Hercův stav se ale bohužel zhoršoval, a tak jeho rodina nejspíš dlouhé měsíce pátrala po tom, co mu vlastně ve skutečnosti je. A teď konečně oznámila novou diagnózu, která je bohužel oproti původní mnohem horší.

„Frontotemporální demence je krutá nemoc, o které mnoho z nás slyšelo, a může postihnout každého. Neexistuje na ni dnes žádný lék. To je realita, která se v následujících letech, jak doufáme, změní,“ stojí ve vyjádření hercovy rodiny.

Nemoc bohužel ovlivňuje celou osobnost člověka, podle dostupných informací způsobuje například ztrátu sebekontroly, zanedbávání péče o svoji osobu, sebestředné chování nebo emoční poruchy. Člověk s touto nemocí prý sám ví, že se mění, ale je mu to jedno.

Vyjádření rodiny Bruce Willise

Vyjádření na sociálních sítích sdílela celá Bruceova rodina včetně bývalé manželky Demi Moore společně s fotografií, na které stojí herec na pláži v paprscích slunce. Podle toho, jak rychle nemoc pravděpodobně postupuje, je dost možné, že to bude jedna z posledních fotografií Bruce Willise, kterou veřejnost kdy uvidí.

Smutné na celé situaci je i to, že se herec zanedlouho stane dědečkem, dítě čeká jeho dcera Rumer, kterou má s Demi Moore. Otázkou je, jak moc si ještě bude moci užít radosti s novou rolí spojené.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám