Hlavní obsah
Článek

Veřejnost se naposledy rozloučila se zpěvačkou a herečkou Naďou Urbánkovou (†83). Poslední sbohem jí lidé dali v Bazilice Nanebevzetí Panny Marie v areálu Strahovského kláštera v Praze, kde se od 18 hodin konala mše, na kterou všechny příznivce své maminky Nadi Urbánkové zvala její dcera Jana Fabiánová. Ani ta samozřejmě na mši nechyběla. Velkou oporu měla ve svém partnerovi.

Rozloučit se přišli také zpěváci Milan Drobný a Richard Pachman, zpěvačka Lída Nopová nebo ředitel soutěže Muž roku David Novotný.

Naďa Urbánková zemřela v pátek 3. února na komplikace spojené s rakovinou a nedávno prodělaným covidem. Rodina a nejbližší přátelé se s ní rozloučili už v pátek, kdy se v kostele Narození Panny Marie v areálu kláštera v Želivě konal zpěvaččin pohřeb.

Na něm se kromě rodiny objevila i řada známých tváří - zpěvačky Petra Černocká, Miluška Voborníková a Šárka Rezková, režisér Tomáš Magnusek, moderátor Karel Voříšek nebo herečka Eva Hrušková.

K nejslavnějším hitům Nadi Urbánkové patřily písně Drahý můj, Závidím, Svatební průvod nebo Vilém peče housky. Účinkovala také v Divadle Semafor a později se skupinou Country Beat Jiřího Brabce.

Reklama

Další články

Načítám