Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kapelu Vesna, která vyráží Česko reprezentovat na Eurovizi, tvoří tři Češky, Slovenka, Bulharka, Ukrajinka a Ruska. A právě kvůli klávesistce Olesyi Ochepovské, která pochází z Ruska, se strhla bouře na sociálních sítích a v internetovém prostoru. Někteří si dokonce myslí, že by ji měla zpěvačka a šéfka kapely Patricie Kaňok Fuxová vyhodit.

Patricie se sice přišla na Česko Slovenský ples, kde jsme se potkali, bavit, přesto jsme se ale v našem rozhovoru vrátili k bouřlivým reakcím, které kapela a píseň My Sister‘s Crown, vyvolala. "Jediné, co zvládám sledovat, jsou čísla shlédnutí. Jednotlivé reakce nečtu. Z pětadevadesáti procent chodí pozitivní ohlasy. Samozřejmě jsou lidé, kteří neznají záměr písně anebo ho nepochopili. Je to umění, a to si každý může vykládat po svém, což je v pořádku," domnívá se.

Dostali jsme se i na téma členek kapely, kdy je podle některých reakcí právě Olesya trnem v oku. Žádají, aby odešla nebo vydala prohlášení, že je proti válce, dokonce kolovala i fake news, že její bratr bojuje za Putina.

"Olesya je v naší kapele už šest let, je její součástí a žije v Čechách. Člověk si nevybírá, kde se narodí, vybírá si jenom to, jaké tvoří činy. V rámci pravidel Eurovize není to, že člověk nemůže být z Ruska. Aby se nešířily dezinformace, vydaly jsme prohlášení na našich sociálních sítích," vysvětlovala Patricie a v našem videu si můžete poslechnout ke kapele a jejích členkách další podrobnosti..

Reklama

Další články

Načítám