Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po celá desetiletí platily za nejkrásnější ženy před filmovou kamerou, a ač jim všem táhne už na devadesát, šarm si udržují dodnes. Žádné babičky s šátkem na hlavě v Brigitte Bardot, Ursule Andress a Sophii Loren nečekejte, hollywoodské ikony minulého století sice také stárnou, ale na rozdíl od mnoha jiných celebrit s velkou grácií!

Sophia Loren

Nejstarší z trojice je rodačka z Říma Sophia Loren (89). Jejím nejslavnějším filmem je válečné drama Horalka, za nějž rovněž v roce 1960 získala Oscara. Jejím manželem byl italský filmový producent Carlo Ponti, s nímž měla Loren dva syny – dirigenta Carla Pontiho Jr. (54) a režiséra Edoarda Pontiho (50). Snímek v galerii je z loňského března z párty konané před udílením Oscarů v Beverly Hills.

Brigitte Bardot

O pouhých osm dní mladší, než Loren, je její neméně slavná kolegyně narozená v Paříži Brigitte Bardot. Jejím nejznámějším počinem je drama A Bůh stvořil ženu z roku 1956. Bardot proslula rovněž jako aktivistka za práva zvířat.

Herečka měla během života údajně sedmnáct vážných vztahů a byla čtyřikrát vdaná. Své „ano“ řekla režisérovi Rogeru Vadimovi, herci Jacquesi Charrierovi – s nímž měla syna Nicolase-Jacquese, německému multimilionáři Gunterovi Sachsovi a Bernardovi d’Ormaleovi, s nímž setrvává v manželství dodnes. Naposledy ji fotografové zachytili v roce 2018, jak opouští Elysejský palác, kde se setkala s manželkou francouzského prezidenta Brigitte Macron.

Ursula Andress

Téměř o dva roky mladší od zmiňovaných dvou filmových legend je rodačka ze švýcarského Bernu Ursula Andress. Ta se vepsala do dějin nejen kinematografie díky roli v bondovce Dr.No z roku 1962, ale i módy. Její bílé bikiny s páskem jsou natolik ikonické, že si podobnou verzi plavek oblékla o 40 let později i další Bond girl Halle Berry v bondovce Dnes neumírej.

Jejím manželem byl herec John Derek, ale randila mimo jiné i s Denisem Hopperem, Jamesem Deanem, Francem Nerem, Juliem Iglesiasem, Harrym Hamlinem (s ním má své jediné dítě – syna Dimitriho Alexandera) nebo Jeanem-Paulem Belmondem, který byl podle jejích slov její životní láskou.

Reklama

Další články

Načítám