Hlavní obsah
Článek

Svérázná ajťačka Karolína se přestěhuje z rodinného domu do paneláku, kde vládne tvrdý patriarchát. Klidná Mirka se dostane do domácnosti ovládané nejrůznějšími technologiemi.

První rodina žije v pronajatém rodinném domě v obci Předboj nedaleko Neratovic. Sedmatřicetiletá Karolína se živí jako IT testerka, ale momentálně je na rodičovské dovolené. Její partner Jarda je ajťák, ale hledá novou práci. Spolu mají pětiletého Daniela, tříletou Anežku a půlročního Dominika. Karolína se do Výměny manželek přihlásila, protože se doma cítí nedoceněná a občas jako služka. Partneři se nejčastěji hádají kvůli výchově, a že Jarda málo pomáhá.

Druhá rodina bydlí na ostravském sídlišti v nájemním bytě 2+1. Třiatřicetiletá Mirka je na rodičovské dovolené. Jejímu partnerovi Tomášovi je 31 a pracuje jako dělník ve stavebnictví. Mají čtyři děti: třináctiletého Petra, sedmiletého Matyáše, tříletou Zuzanu a roční Natálii. Mirka to nemá s výbušným Tomášem jednoduché.

Karolína zvyklá na různé technologické vymoženosti je v nové rodině překvapena skromným vybavením a zaskočí ji nepořádek v kuchyni. Také se jí nelíbí, že děti spí místo na posteli na gauči. Po pár dnech vypukne konflikt s Tomášem a stále se stupňuje. Tématem jejich sporu je utrácení peněz, kterých rodina nemá dostatek. Karolína koupí například odpadkové koše, aby rodina začala třídit odpad, anebo nakoupí dětem nové ručníky. Podle Tomáše je to zbytečné vyhazování peněz.

Mirka v nové domácnosti bojuje s technikou. S Jardou si rozumí, ale nelíbí se jí, kolik času děti tráví s tabletem v ruce. Jsou zvyklé se na něj dívat i během jídla. Mirka by ve své domácnosti tolik elektroniky nepotřebovala. Myslí si, že Jardova rodina by bez ní mohla ušetřit víc peněz.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám