Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka a herečka Naďa Urbánková (†83) zemřela na komplikace spojené s rakovinou a nedávno prodělaným covidem. Její dcera Jana Fabiánová do poslední chvíle doufala, že se zdravotní stav její maminky zlepší a prosila její fanoušky o modlitby. Bohužel ani to nepomohlo.

„Zemřela ve spánku, bez bolestí. Jménem celé naší rodiny děkuji za soucit a prosím o možnost vyrovnat se s touto zdrcující zprávou v soukromí. Miluji tě napořád. Tvoje Jana,“ vzkázala Fabiánová do nebe své mamince.

Ta bojovala s covidem v nemocnici. Její stav nebyl vůbec dobrý a dcera nejprve nesměla chodit ani na návštěvy. Po několika dnech ale došlo k výraznému zlepšení a čtyřicetistupňové horečky pominuly. Fabiánovou dokonce k mamince i pustili.

„Moc a moc vás všechny pozdravuje, děkuje vám za modlitby, energii a lásku. Říkala, že se cítí mnohem lépe. Moc a moc vám všem děkujeme umíte zázraky!“ vzkázala před několika dni dcera. Ani výrazné zlepšení nakonec nestačilo a Urbánková ve věku 83 let odešla do pěveckého nebe.

K nejslavnějším hitům Nadi Urbánkové patřily písně Drahý můj, Závidím, Svatební průvod nebo Vilém peče housky. O výjimečnosti jejích pěveckých kvalit svědčí i pět Zlatých slavíků, které během kariéry nasbírala. Prosadila se ale i jako herečka. Hrála například v Ostře sledovaných vlacích (1966), Skřiváncích na niti (1969) nebo v komedii Na samotě u lesa (1976).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám