Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zemřela herečka a zpěvačka Naďa Urbánková (†83). O jejím úmrtí informovala její dcera Jana Fabiánová.

„S nekonečnou bolestí v srdci s vámi musím sdílet tu nejsmutnější zprávu. Moje milovaná maminka, zpěvačka, herečka a pětinásobná Zlatá Slavice, paní Naďa Urbánková, zemřela včera večer 3.2. 2023 ve věku 83 let na komplikace spojené s rakovinou a nedávno prodělaným onemocněním Covid-19,“ napsala Fabiánová na sociální síti.

Urbánková ležela v nemocnici s covidem a její dcera před týdnem všechny fanoušky prosila o modlitby s tím, že mamince není vůbec dobře. Později se stav Nadi Urbánkové zlepšil, horečky ustoupily a její dcera dokonce mohla k mamince na návštěvu. Zpěvačka ale nakonec na následky zdravotních komplikací bohužel zemřela. „Zemřela ve spánku, bez bolestí,“ dodala smutná dcera.

Hudební úspěchy byly v případě Nadi Urbánkové spojeny s účinkováním v Divadle Semafor a později se skupinou Country Beat Jiřího Brabce. K nejslavnějším hitům Nadi Urbánkové patřily písně Drahý můj, Závidím, Svatební průvod nebo Vilém peče housky.

Naďa ale nebyla jen skvělou zpěvačkou – se svým osobitým šarmem prorazila také ve filmu. Hrála například v Ostře sledovaných vlacích (1966), Skřiváncích na niti (1969) nebo v komedii Na samotě u lesa (1976), ve které byla v krátké tmavé paruce a bez brýlí téměř k nepoznání.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám