Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Alec Baldwin (66) bude obžalován z neúmyslného zabití kvůli střelbě na kameramanku Halynu Hutchins, která zemřela během natáčení, když herec vystřelil z pistole. Baldwin točil scénu pro western Rust, když k neštěstí v říjnu 2021 došlo poblíž Santa Fe v Novém Mexiku. Spolu s ním bude obžalována také Hannah Gutierrez Reed, která měla na starosti rekvizity. Ve čtvrtek to oznámila okresní prokurátorka v Santa Fe Mary Carmack-Altwies.

„Oba budou obžalováni z neúmyslného zabití. Usoudila jsem, že existují dostatečné důkazy,“ uvedla v prohlášení. Pokud jde o mě, nikdo nestojí nad zákonem a každý si zaslouží spravedlnost,“ dala najevo, že má jasno.

V případě odsouzení hrozí Baldwinovi i Gutierrez Reed 18 měsíců vězení a pokuta v přepočtu přes 110 tisíc korun. Soudit je bude porota. Právníci obou uvedli, že se hodlají u soudu bránit.

Při střelbě byl zraněn také režisér filmu Joel Souza, v souvislosti s jeho zraněním však nebudou vznesena žádná obvinění.

Právník manžela Halyny Hutchins to považuje za úspěch. „Pro rodinu je útěchou, že v Santa Fe nikdo nestojí nad zákonem,“ uvedl v prohlášení.

Oproti tomu Baldwinův právník Luke Nikas označil rozhodnutí za „strašný justiční omyl“. „Pan Baldwin neměl důvod se domnívat, že ve zbrani byla skutečná kulka. Spoléhal na profesionály, se kterými pracoval, kteří ho ujistili, že nestřílí ostrými náboji. Proti těmto obviněním budeme bojovat a vyhrajeme,“ hájil svého klienta.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám