Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před několika lety se mu život obrátil vzhůru nohama. Slavný herec Kevin Spacey (63) se kvůli obviněním ze sexuálního napadení najednou dostal na okraj společnosti. Teď, i přesto, že čelí dalším obviněním, se snaží žít jako normální člověk.

Slavný herec se po dlouhé době ukázal ve společnosti, když dorazil do Turína, kde převzal cenu Stella della Mole Award za celoživotní dílo a také měl samostatnou přednášku. Uvedl i promítání filmu Americká krása z roku 1999, za který získal Oscara.

Kevin Spacey, který v Turíně natáčel svůj poslední film L'uomo che disegnò Dio režiséra Franca Nera, si pro tuto příležitost oblékl smoking a tmavě červeného motýlka a měl velmi dobrou náladu. V Itálii také uvedl, že se snaží žít bez ohledu na probíhající soudy.

„Žiji svůj život každý den, chodím do restaurací, potkávám lidi, řídím, hraji tenis. Vždycky jsem potkával velkorysé a soucitné lidi. Neukryl jsem se, neodešel jsem žít do jeskyně. To, co vidíte v médiích, není skutečný život. Nevracím se teď zpátky k veřejnému životu, protože jsem ho nikdy neopustil,“ řekl herec italské tiskové agentuře Ansa.

V Itálii se Kevin Spacey objevil poté, co v pátek prostřednictvím videovzkazu popřel u londýnského soudu další obvinění ze sexuálních trestných činů.

Život se herci obrátil v roce 2017, kdy ho v rámci kampaně MeToo obvinilo dvacet mužů ze sexuálního obtěžování a napadení. U soudu pak skončil jen případ z ostrova Nantucket, kde měl Spacey obtěžovat osmnáctiletého chlapce. Prokuratura nakonec obvinění stáhla.

V květnu loňského roku ovšem Spacey obdržel pět obvinění z obtěžování tří mužů v letech 2005-2013 a v listopadu se přidalo dalších sedm obvinění z napadení jednoho muže v letech 2001-2004. Herce čeká čtyřtýdenní soudní proces, který začne 6. června. Držitel dvou Oscarů v minulosti přišel i o roli v seriálu Dům z karet.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám