Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Supermodelka Tatjana Patitz podlehla ve věku 56 let rakovině prsu. Zemřela ve středu ráno ve svém domě v Santa Barbaře, jak potvrdil její agent.

Patitz patřila mezi modelingové hvězdy 90. let. Spolu s Naomi Campbell, Christy Turlington, Lindou Evangelistou a Cindy Crawford se objevila na ikonické lednové obálce britského Vogue v roce 1990. Ve stejném měsíci pak sama zdobila obálku amerického vydání módní bible.

Se stejnou skupinou modelek se pak objevila v klipu George Michaela k písni Freedom!. Ikony světového modelingu, jako Helena Christensen, Campbell nebo Elaine Irwin oplakávají zesnulou přítelkyni na sociálních sítích.

„Navždy budeš ceněná. S láskou pro tebe a tvou rodinu,“ napsala Irwin, která s Tatjanou zapózovala pro změnu pro francouzský Vogue.

Tatjana v průběhu let spolupracovala s velkými módními domy, jako Chanel, Calvin Klein nebo Versace. Pózovala pro přední fotografy včetně Petera Lindbergha.

Rodačka z Hamburku preferovala život v Kalifornii, aby byla blíž přírodě. Šest let byla vdaná za Jasona Johnsona, kterému v roce 2004 dala syna Jonaha. Toho považovala za zdroj svého štěstí.

Reklama

Další články

Načítám