Hlavní obsah
Článek

Česká hudební scéna si připomněla den, se kterým se pojí smutná událost. Jsou tomu dva roky, co nás navždy opustil oblíbený zpěvák David Stypka. Ten poslední dva roky svého života bojoval s rakovinou slinivky břišní, na kterou po komplikacích spojených s nákazou covidem zemřel v tento den v roce 2021.

Zpěvákův odchod samozřejmě nejvíce zasáhl jeho rodinu, fanoušky, ale také kolegy z branže, kteří ho milovali. Byla mezi nimi například Ewa Farna (30), která na podzim loňského roku vzpomínku na Davida opět obnovila, protože s ním vydala druhou píseň, kterou se zpěvákem stačila nahrát, a to k filmu Největší dar. „David mě k tomu přizval, a neumím si představit, že bych někomu kývla dvakrát na duet, ale David by prostě David,“ svěřila se tehdy zpěvačka.

Stypka byl známý vystupováním v kapele David Stypka a Bandjeez. Za roky tvůrčí činnosti nasbíral řadu ocenění. V roce 2016 získal svého prvního Anděla jako Objev roku a o rok později přidal další dva za Interpreta roku a Skladbu roku, což byl první duet s Ewou Farnou Dobré ráno, milá. Rok po smrti, tedy v roce 2022, získal na Cenách Anděl rovnou tři sošky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám