Hlavní obsah
Článek

Íránec Afshin Ghaderzadeh byl nově jmenován nejmenším mužem na světě. Se svou výškou 65,24 cm je dokonce o celých sedm centimetrů menší než jeho předchůdce Kolumbijec Edward Niño Hernandez, jenž byl rekordmanem před ním. Afshin je zároveň čtvrtým nejmenším mužem, který byl kdy s tímto prvenstvím zapsán do Guinnessovy knihy rekordů.

Dvacetiletý mladík, který pro představu měří stejně jako průměrné čtyřměsíční miminko, byl letecky dopraven do kanceláře v Dubaji ve Spojených arabských emirátech, kde jej oficiálně změřili zmocněnci Guinnessovy knihy rekordů. Měření bylo provedeno třikrát v průběhu 24 hodin, aby byl určen přesný záznam výšky.

Během svého výletu do Dubaje si Afshin užíval péče hodné celebrity, kdy zavítal k holiči, krejčímu a splnil si také svůj sen vidět nejvyšší budovu světa Burdž Chalífa.

Afshina objevili v jedné odlehlé vesnici v okrese Búkán v provincii Západní Ázerbájdžán v Íránu. Po porodu vážil pouhých 700 gramů a nyní dosahuje jeho váha necelých 6,5 kilogramu. Kvůli své výšce nemohl ani navštěvovat školu, a tak se potýká s negramotností. Nedávno se naučil napsat své jméno.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám