Hlavní obsah
Článek

Princ Harry (39) se ve své biografii Spare nebývale ostře pouští do královské rodiny. Mimo jiné v knize popsal, jak ho jeho bratr William (41) napadl, když se jako bratři sešli v roce 2019, aby řešili vyhrocenou situaci v médiích týkající se prince a jeho americké manželky Meghan. Williama navíc označil za svého úhlavního nepřítele.

Popsal také hádku své ženy Meghan se švagrovou Kate (42) a další detaily ze života královské rodiny. Neváhal ani prozradit, kolik jako voják zabil Tálibánců během své mise v Afghánistánu.

Palác se ke kontroverzní knize oficiálně zatím nevyjádřil a zaujal postoj, že nejlépe udělá, když knihu nebude vůbec komentovat. Podle zdrojů webu Sunday Times je hodně naštvaný nejen princ William, ale i král Karel III. (75) Ten prý dokonce vůbec nepočítá s tím, že by se Harry zúčastnil jeho květnové korunovace.

„Nyní se věci mají tak, že Harry v procesu korunovace nefiguruje v žádné roli,“ řekl Sunday Times zdroj z paláce. Harry by se tak korunovace mohl zúčastnit jen jako obyčejný divák. To vše by se stalo v případě, že se vztahy Harryho a královské rodiny neurovnají, na což to vzhledem k třaskavým prohlášením v knize moc nevypadá.

Princ William je prý z Harryho prohlášení v knize znepokojený a smutný. „Je opravdu hodně naštvaný, navenek se tváří jako by nic a soustředí se na svou ženu a děti, uvnitř něj to ale vře,“ citoval web zdroj z paláce. Samotný král Karel III. pozmění během korunovace také zažitou tradici. Postupně si totiž před ním mělo pokleknout šest vévodů, políbit ho na tvář a dotknout se koruny. Této role se ale nově zhostí pouze princ William.

Reklama

Další články

Načítám