Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Hanu Kusnjerovou (38) znají televizní diváci především ze seriálu Ordinace v růžové zahradě jako sestřičku Ladu. Nově se objeví v seriálu Zlatá labuť, který během jara odstartuje na obrazovkách. Křehká umělkyně nyní promluvila o zdravotních problémech, které ji poslední roky trápí.

„Život s úzkostnou poruchou a panickou atakou. Kdo chcete číst hezký věci, tak tady dole teď nebudou,“ napsala na začátek svého vyjádření herečka. Následně dopodrobna popsala své zdravotní problémy, kterými si prošla. „Přežila jsem rok 2021. A teď i rok 2022. Roky, kdy jsem všechno investovala do svého duševního a fyzického zdraví. Já. Já, která jsem většinu svýho života měla za to, že citliví lidi jsou slabí. Jenže, pak přišla Ona. Bestie. Bestie, která mi změnila život už navždy,“ pokračovala ve svém vyjádření seriálová herečka.

A podrobně popsala, jak se u ní psychické onemocnění projevuje. „Stáhla mě a já nemohla nic. Nemohla jsem ve vteřině dýchat, mluvit. Jen v křečích zvracet a modlit se, abych přežila. Přežila nejen kolotoč průjmů, zvracení, zimnic a horeček. Ale i vír. Myšlenkový vír plný výčitek, špatných pocitů, strachu a naprostýho zoufalství z nepochopení. Nepochopení toho, proč mi zrovna tohle tělo a hlava dělá. Proč spouští tenhle šílenej mechanismus, který trvá celé hodiny,“ nechala se slyšet Hana Kusnjerová s tím, že po páté návštěvě nemocnice věděla, že jí pomůže neurol a kapačky. „To byla ta jediná věc, která mě vypla. Mě, mých 47 kilo a tu bestii, co se pořád držela se zaťatou čelistí a roztaženýma nozdrama,“ dodala herečka.

Se svou nemocí se snaží bojovat a doufá, že ji jednoho dne porazí. Velkou oporu má ve svých blízkých. „Kombinace terapií, správné medikace, čínské medicíny, lázní, léčitele a podpory mojí rodiny mě drží. Ségra mě drží. Moc. Je těžký si to nevyčítat a přijmout to. Protože i přesto, že tak intenzivně pracujete na tom, aby bylo líp, víte, že když je tělo a duše křehká, bestie zaútočí. Mám přání, aby zmizela, abych nemusela brát prášky, ale učím se, krom jiného i být trpělivá a nechtít po sobě moc. Být k sobě vlídná,“ dodala Hana, která za své vyjádření získala podporu od svých kolegyň, ale i od fanoušků, kteří ji na sociální síti sledují.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám