Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Asi nikoho nepřekvapí, že slavní muzikanti měli v minulosti více poměrů. Steven Tyler (76) teď ale bude muset řešit velký problém. Dáma, která s ním jako nezletilá měla vztah v sedmdesátých letech, zažalovala zpěváka za sexuální násilí.

Vše se mělo odehrát v polovině 70. let. Steven Tyler podle magazínu Rolling Stone poznal šestnáctiletou Julii Holcomb během koncertu v Portlandu, kde žila. Po vystoupení ji měl vzít s sebou na hotel a vykonávat s ní „různé trestné činy sexuálního charakteru“ a ráno ji poslat domů taxíkem. Setkávali se ovšem dál a rodiče mladé slečny dali Tylerovi souhlas k tomu stát se jejím opatrovníkem, aby se s ním Julia mohla dál stýkat. Měl slíbit, že jí poskytne vzdělání a lékařskou péči, což se prý ale nestalo. Poté spolu měli být ještě zhruba tři roky.

V žalobě prý ani jednou nepadlo zpěvákovo jméno, Julia Holcomb ho prý ovšem dříve několikrát veřejně zmínila a sám Tyler o ní psal ve svých memoárech, kde popisuje, že si v minulosti téměř vzal náctiletou dívku. Podle něj její rodiče podepsali papír, díky kterému nemohl být zatčen, kdyby ji odvezl ze státu. Poté ji vzal na turné. Ve své knize jméno dívky sice také nezmínil, v závěru se ale v poděkování objevuje jméno s překlepem - Julia Halcomb.

Julia Holcomb v žalobě podle magazínu Rolling Stone tvrdí, že nemohla odolat Tylerově síle, slávě a finančním možnostem a že ji zpěvák donutil myslet si, že jde o romantický vztah. Holcomb měla být dokonce těhotná a zpěvákem přinucena k potratu. Žalobu podala v návaznosti na kalifornskou legislativu, která dočasně upustila od promlčecích lhůt pro obvinění ze sexuálního zneužívání v dětství. Lhůta pro podání žaloby končí 31. prosince 2022. Steven Tyler se k žalobě zatím nevyjádřil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám