Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V dokumentární sérii Harry & Meghan z úst vévody ze Sussexu (39) mimo jiné zaznělo obvinění na adresu britského tisku, s nímž jeho manželka Meghan (42) sváděla v letech 2019-2021 soudní bitvu. Harry je totiž přesvědčený, že právě v důsledku stresového období jeho žena potratila.

Soudili se tehdy s vydavatelským domem Associated Newspapers, pod kterým vychází Daily Mail i Mail On Sunday. Druhý jmenovaný byl tím, který uveřejnil dopis, který vlastnoručně napsala Meghan svému otci, s nímž má dlouhodobě špatné vztahy, a to bez jejího svolení.

Po dvouletých tahanicích vévodkyně nakonec soudní bitvu vyhrála a vydavatelství muselo otisknout omluvu.

Právnička páru Jenny Afia nyní v dokusérii uvedla, že si je plně vědoma toho, že soud měl tvrdý dopad na duševní zdraví Meghan. Ta prý ze stresu v noci ani nespala. To bylo v období, kdy už Sussexští přesídlili do nového domova v kalifornském Montecitu. Meghan navíc byla v očekávání.

„První ráno, kdy jsem se probudila v našem novém domově, jsem potratila,“ přiznala vévodkyně v dokumentu. „Věřím, že moje žena potratila kvůli tomu, co jí Mail dělal,“ doplnil manželku Harry a nebál se jmenovat konkrétní médium.

„Celé jsem to sledoval. Samozřejmě s určitostí nevím, jestli byl potrat způsoben tím vším. Ale když si spojím, pod jakým tlakem byla a jak málo spala, jak dlouho to trvalo, z toho, co jsem pozoroval, mohu říct, že byl potrat způsoben tím, co se jí pokoušeli dělat,“ dodal s tím, že je jeho žena velmi statečná.

Meghan se o potratu rozepsala v listopadu 2020 pro list The New York Times. O miminko přišla v létě toho roku. Tehdy už s Harrym měli malého Archieho a těšili se na druhého potomka. Oba ztrátu oplakali. V červnu následujícího roku se jim pak narodila dcerka Lilibet.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám