Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Psal se rok 1953, když 10. prosince vyšlo první vydání pánského magazínu Playboy, na jehož obálce se na čtenáře usmívala a mávala Marilyn Monroe (†36). Ta tehdy odhalila své pověstné vnady ještě víc tím ‚nakopla‘ svou již tak slušně se rozjíždějící, i když jinak nepříliš veselou kariéru. Jaké bylo ovšem pozadí celého otištění legendárních fotek?

Na dnešní poměry jde o něco nemyslitelného. Zakladatel časopisu Hugh Hefner totiž snímky otiskl bez hereččina souhlasu. Výtisk, který byl rychle beznadějně vyprodaný, přitom odstartoval věhlas časopisu, pro nějž pózovat znamená dodnes prestižní záležitost.

Fotografie nahé Marilyn na červeném saténu ve skutečnosti vznikly už v roce 1949 a jejich autorem byl fotograf Tom Kelley. Ten tehdy mladinké nepříliš známé herečce nabídl za focení 50 dolarů. Marilyn měla ovšem dvě podmínky. Tou první bylo, že své peníze skutečně dostane a tou druhou, že celé focení bude probíhat za přítomnosti jeho manželky, aby se herečka ujistila, že nedojde k žádným nepřístojnostem.

Nejdřív se záběry objevily v kalendáři pro rok 1951 a když se o rok později stala Marilyn slavnější, fotky byly opětovně zveřejněny během natáčení kultovního snímku Páni mají radši blondýnky. Zpočátku se dokonce zdráhala přiznat, že je na nich skutečně ona. Obávala se zřejmě o svou další kariéru v Hollywoodu.

Nakonec ale kápla božskou a v jednom rozhovoru se k nim přiznala. Celá záležitost ale naopak jen zvýšila její popularitu a potvrdila její označení za sexsymbol. Fotografie z titulní strany magazínu, na níž se Marilyn zeširoka usmívá a mává, pochází z přehlídky soutěže Miss America Pageant z roku 1952.

Od té doby Playboy pomohl udělat sexsymboly ještě z mnoha jiných celebrit jako například Pamely Anderson, Carmen Electry, Anny-Nicole Smith a spousty dalších.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám