Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dokusérií Harry a Meghan, jejíž první tři díly ve čtvrtek zveřejnila streamovací stanice Netflix, k sobě vévoda (39) a vévodkyně (42) ze Sussexu přitáhli obrovskou pozornost celého světa. Především Britové pak na jejich komentáře ke členům královské rodiny reagují kriticky. Vyjadřuje se nejen veřejnost a média, ale také politikové. A ti se nebojí použít hodně drsná slova.

Ministr Guy Opperman Harryho a Meghan označil za „velmi problematický pár“, který je pro Velkou Británii „naprosto irelevantní“, další politik Tim Loughton byl ještě tvrdší. „Stydím se, že tento hluboce trapný pár nese titul našeho skvělého kraje,“ uvedl.

„Jako člen parlamentu za sussexský volební obvod a jako rodák ze Sussexu, který zde prožil většinu svého života, si myslím, že je na čase odebrat tituly někomu, kdo tak zjevně postrádá jakoukoli úctu,“ dodal Loughton.

Hlasy po odebrání vévodských titulů se ozývají už od oznámení Harryho a Meghan, že končí s prací pro královskou rodinu.

Konzervativec Mark Jenkinson po zhlédnutí upoutávky tweetoval: „Naprostá zrada. A on jen sedí a kouká.“

Série o jejich životním příběhu - optikou vévodského páru - budí velké kontroverze. Meghan mj. zopakovala, že v době, kdy byla členkou královské rodiny, měla sebevražedné myšlenky, ze strany médií a veřejnosti čelila rasistickým poznámkám a postrádala jakoukoli svobodu. Další tři díly Netflix uvede 15. prosince.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám