Hlavní obsah
Článek

V Buckinghamském paláci se v úterý večer konala recepce pro diplomaty a princezna z Walesu byla opět nepřehlédnutelná. Tentokrát si k tomu dopomohla nejen třpytivou červenou róbou, ale i korunkou ve vlasech, čímž dokonale podtrhla svůj nový titul princezny. Společně s královnou Camillou (76) navíc vzdaly hold zesnulé královně Alžbětě II. (†96)

Obě dámy si totiž připnuly na šaty žlutou brož, která představuje řád udělovaný ženám z královské rodiny, které byly blízké zesnulé královně. Na broži je zároveň vyobrazen portrét Alžběty II.

Zatímco Kate uchvátila v róbě od své oblíbené návrhářky Jenny Packham s květinovými aplikacemi, Camilla zvolila róbu od Anny Valentine, již doplnila o náhrdelník v minulosti patřící zesnulé královně. I ona měla ve vlasech zdobný diadém, v jejím případě safírový.

V současnosti je pouze sedm žen, které tento čestný řád vlastní – kromě Kate a Camilly jsou to princezna Anne Mountbatten-Windsor, hraběnka z Wessexu Sophie, vévodkyně z Kentu, vévodkyně z Gloucesteru a ctihodná lady Ogilvy. Dříve byla jeho držitelkou rovněž princezna Diana.

Reklama

Další články

Načítám