Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V soutěži Na lovu si nebere servítky a neustále se otírá o moderátora Ondřeje Sokola. Však si také dala přezdívku Belladonna podle jedovaté rostliny rulíka zlomocného. Kytka krásná, ale nebezpečná. Jedním z obávaných lovců je Viktorie Mertová, dcera zpěvačky a herečky Zory Jandové a muzikanta Zdenka Merty.

Ta se nedala na dráhu šoubyznysu, ale vystudovala mezinárodní teritoriální a americká studia, politologii a mezinárodní vztahy na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Tam také přednáší dějiny USA. Neuvažovala spíš o práci v diplomacii?

„Úplně krátce, šlo o původní naivní představu v devatenácti. Nemůžu říct, že by to bylo něco, co by mě lákalo. Nepřipadám si moc pohotová, neumím příliš improvizovat. Myslím si, že v diplomacii je to potřeba,“ řekla Super.cz Viktorie (31), která už ve třech letech uměla číst.

Zajímalo nás, co podědila po rodičích v rámci umělecké branže? „Skoro nic. Jenže oni jsou oba hrozně chytří, máma má několik vysokých škol. Mají dobrou paměť, hodně čtou, jsou fakt velmi vzdělaní. Takže tam byl genetický vliv velký,“ tvrdí máma tříleté dcerky.

Málokdo zaznamenal, že z populární Zory Jandové (64), zpěvačky, herečky, moderátorky, ale i české reprezentantky v tai-chi a sportovní a kondiční specialistky, udělala babičku. A ta malou Magdalenu ochotně hlídá. „Holky se mají rády,“ komentuje to Viktorie.

Její manžel Jirka vystudoval stejnou školu, akorát se zaměřením na východní Evropu. Vede pražský amatérský soubor Teritoriální tyjátr. „Příležitostně tam hraju, je to taková naše společná aktivita.“

S rodinou pořádně zamával covid. Zdenek Merta (71) musel být dokonce na kyslíku. Přesto se v té době nejvíc stmelili. „Covid byl vlastně super, shodou okolností jsme v té době s manželem rekonstruovali byt. Takže jsme se nastěhovali k rodičům po první vlně covidu s tím, že se na dva měsíce maximálně. A zůstali tam rok a něco,“ směje se Viki.

Ta zpětně bere azyl v Mníšku pod Brdy jako takovou přípravu, aby mohla dělat lovce. Rok a půl byli zavření doma a hráli vědomostní hry. Zatímco máma Zora dokázala z koronavirové šlamastyky vytěžit další dovednost a kvůli špatnému dýchání se pustila do hry na trombón.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám