Hlavní obsah
Článek

Na druhý svátek vánoční se diváci večer mohou těšit na zbrusu novou pohádku Krakonošovo tajemství. Hlavní hrdinka tentokrát nebude princezna s okázalými šaty, ale hodná a statečná dívka Liduška v jednoduchém kostýmu vesnické dívky.

Tu ztvárnila herečka Leona Skleničková, která tak odehrála svoji první hlavní ženskou roli ve vánočním pohádkovém příběhu.

„Baví mě, že je to někdo, kdo následuje své srdce, a když se pro něco rozhodne, nebojí se si za tím jít. Miluje přírodu a dává jí spoustu lásky, kterou by ale ráda dala i někomu konkrétnímu. Myslím, že vidí lidem pod slupku, protože v nich dokáže najít to dobré,“ popsala svoji postavu v příběhu, který se bude točit kolem pána hor Krakonoše Skleničková.

S Anče, kterou hrála ve slavných Krkonošských pohádkách Hana Maciuchová, ale prý nebude mít nic společného.

„Natočili jsme prequel a vracíme se do minulosti, Krakonoš je tak mladší a moje postava má svůj příběh. Takhle velká hlavní role je opřená o historické pozadí a podpořená velkou českou legendou,“ vysvětlila Super.cz herečka.

Roli Krakonoše v příběhu ztvární David Švehlík. Herečka je zvědavá, jak její roli přijme rodina, která pohádku uvidí poprvé právě o Vánocích. A přiznala, že je z reakcí nervózní.

„Myslím, že to padne na mou nejužší rodinu, která bude muset vydržet mou nervozitu a adrenalin po celý den,“ prozradila. A na kolik pohádek se ona sama stihne o Vánocích v televizi podívat? „Řekla bych tak šest. Naše Vánoce jsou hodně o rodinných návštěvách, kdy hlavně hrajeme deskovky, takže i o svátcích je čas u obrazovky docela vzácný,“ dodala herečka, jež si ale Krakonošovo tajemství pochopitelně nenechá ujít.

Reklama

Další články

Načítám