Hlavní obsah
Článek

Jedním z řečníků na posledním rozloučení s někdejším hokejistou a hokejovým funkcionářem Jaromírem Jágrem st. byl jeho syn, Jaromír Jágr (52). Přítomným poděkoval za účast a přečetl i dojemný text, který po smrti tatínka napsal.

„Děkuji vám všem, kteří jste se přišli s mým otcem rozloučit. Jestli nás vidí, a já věřím, že ano, měl by z toho obrovskou radost. Má tady spoustu kamarádů, přátel ze zaměstnání, a hlavně z hokeje, z čehož mám radost i já. Můj otec hokej miloval. Já si osobně myslím, na rozdíl od mojí mámy, která se ho zastávala, že ho tedy moc dobře nehrál,“ pousmál se Jágr. „Na to jsem jí řekl, že hokeji buď nerozumí, nebo je stále zamilovaná,“ dojal přítomné.

Následně Jágr přečetl text, dopis, který sepsal před dvěma dny a adresoval jej tatínkovi. „Věřím, že dnem, který sis vybral k odchodu, mi dáváš jasné znamení, že vše je přesně tak, jak má být a já se nemusím bát. Datum 15.11.2022. Když totiž sečteme čísla 15+11+20+22, v součtu dají číslo 68. A to je číslo, které já nosím na hokejovém dresu a je mi souzené,“ uvedl mimo jiné Jágr.

Také poděkoval za vše, co tatínek nejen pro rodinu, ale pro všechny udělal. „Nikdy jsem tě neviděl nikoho odmítnout. Dřel jsi od rána do večera. Nevynechal jsi můj jediný trénink ani zápas. Byl jsi přísný, ale spravedlivý,“ pokračoval Jágr v proslovu, kterým dojal všechny přítomné. Celé znění si poslechněte na video záznamu.

Oporou Jágrovi byla partnerka Dominika Branišová (29), která usedla hned vedle maminky legendárního hokejisty Anny Jágrové, nechyběla nejbližší rodina. Rozloučení se zúčastnili také Jágrovi přátelé z hokejové branže jako Martin Straka (50), Jiří Šlégr (52) nebo Tomáš Plekanec (41).

Reklama

Další články

Načítám