Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Televize Nova chystá svůj vůbec první dobový seriál s názvem Zlatá labuť. Divákům bude vyprávět osudy lidí spjatých se stejnojmenným obchodním domem, ve své době nejmodernějším chrámem nákupů a luxusu v Československu. To vše na pozadí historických událostí přelomu třicátých a čtyřicátých let. Režie se ujali Braňo Holiček a Biser A. Arichtev.

„Budeme vyprávět příběh zaměstnanců a majitelů nově otevřeného obchodního domu. Zejména tři hlavní hrdinky, mladé dívky, očekávají, že se jim v nové práci naplní životní cíle a touhy, a možná i doufají že zde najdou ochranu před nástrahami vnějšího světa kde se schyluje k válce. Pro všechny je to úžasná práce v novém luxusním a atraktivním světě, který v tehdejším Československu neměl obdoby,“ říká producent Filip Bobiňski.

Ústřední dvojici ztvární Adam Vacula (spolumajitel obchodního domu Petr Kučera) a Marta Dancingerová (prodavačka Bára Veselá), kterou diváci znají z mimořádně populárních Kukaček. „Bára řeší spoustu problémů, které nečekala. A jeden z těch problémů je samozřejmě láska. Ta postava mě baví, protože má velký nadhled a je odvážná a spontánní. Je jiná, než co jsem doposud hrála,“ říká o své roli Dancingerová.

Kromě nich se ve Zlaté labuti objeví hvězdy divadelních prken i televizních obrazovek, mj. Petr Kostka, Daniela Kolářová, Petr Stach, jenž je známý z Případů 1. oddělení, Tomáš Töpfer, jedna z hvězd Ulice Adrian Jastraban, Kryštof Bartoš a Vasil Fridrich, kteří excelovali v Devadesátkách, nebo Michaela Maurerová.

Reklama

Další články

Načítám