Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před kamerou debutovala a zaujala už jako teenagerka filmem Le Boum, hned za jeho pokračování (Le Boum 2) získala první ocenění, prestižní cenu César pro začínající herečku.

Porota se tehdy v osmdesátých letech nemýlila, Sophie Marceau (55) dnes patří k uznávaným francouzským hvězdám mezinárodního věhlasu.

V roce 1995 pak přišla nabídka, která jí otevřela dveře k publiku po celém světě. Marceau získala roli princezny Isabely ve filmu Statečné srdce s Melem Gibsonem. Následovaly filmy Světlo z ohně, Anna Karenina nebo bondovka Jeden svět nestačí, kde v roli záporačky Elektry King potrápila Bonda Pierce Brosnana.

Herecky je Sophie stále velmi aktivní, věnuje se převážně francouzské filmografii.

Svůj šarm Marceau nevyužila jen před kamerou, ale také před objektivem fotoaparátu. Subtilní brunetka byla a je oblíbenou modelkou, objevila se na obálkách magazínů jako Vogue, Elle, L´Officiel nebo Madame Figaro, stala se tváří luxusních značek jako Dior nebo Guerlain.

Jejím dlouholetým partnerem (1985 - 2001) byl polský režisér Andrzej Żuławski, do jejich vztahu se narodil syn Vincent. Šest let pak strávila po boku amerického producenta Jima Lemelyho, otce společné dcery Juliette. Rozchod oznámili v roce 2014.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám